ActiveCampaign en contactlijsten

ActiveCampaign wit logo op blauwe achtergrond

Je het een ActiveCampaign account en je wilt mailings uit gaan sturen. Om dit te doen heb je natuurlijk eerst contacten nodig. En om deze toe te voegen heb je in ActiveCampaign contactlijsten nodig.

In dit blog gaan we stap voor stap doorlopen hoe je contactlijsten in ActiveCampaign aanmaakt. En we geven je tips om een overzichtelijk account te houden.

Contactlijsten aanmaken in ActiveCampaign

Een nieuwe contactlijst is zo aangemaakt. Letterlijk met een paar clicken ben je er al!

Als eerste kies je in het menu aan de linker kant voor “lijsten” en daarna druk je rechts boven op “een lijst toevoegen”.

Als je dit hebt gedaan krijg je een pop-up te zien. Je geeft de lijst een naam, een beschrijving en je koppelt hem aan een website URL. Als je dit gedaan hebt, hoef je alleen maar op “toevoegen” te clicken en is je eerst lijst is aangemaakt.

Nadat je lijsten aan hebt gemaakt is het natuurlijk tijd om contacten te importeren. Bekijk dit blog als je hier meer over wilt weten. Maar natuurlijk lees je wel eerst even onze tips om je account overzichtelijk te houden.

Behoud het overzicht

Je ziet het, contactlijsten aanmaken is heel makkelijk in ActiveCampaign. Daarom is het heel makkelijk te snel, te veel lijsten aan te maken. Waardoor je, voor je het weet het overzicht welk contact in welke lijst staat totaal kwijt bent. 

Met te veel contactlijsten verlies je het overzicht

Om dit te voorkomen werken wij bij ActiveCampaign Manager vaak met een beperkt aantal lijsten die je vervolgens met tags verder verdeeld. 

Maar welke lijsten zijn dan belangrijk om te hebben, wij gaan in de basis altijd uit van:

  • Alle contacten lijst
  • Nieuwsbrief lijst
  • Download lijst
  • Test lijst

En dan komen hier afhankelijk van jouw specifieke situatie nog wat extra lijsten bij:

  • Webinar lijst
  • Workshop lijst
  • Evenementen lijst
  • Klanten lijst
  • Partner lijst

Als je het bij dit soort lijsten houd verlies je niet het overzicht. En weet je ook precies naar welke lijst je een mailing moet uitsturen. En als het nodig is om verder te segmenteren kan dat altijd nog, zelfs binnen je lijsten.


© Copyright - ActiveCampaign Manager

Marketing Automation voor het MKB?

Ben jij ook benieuwd wat je met Marketing Automation kunt doen? Download de brochure!

Houd je inbox in de gaten, je download is onderweg.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!