Contacten importeren in ActiveCampaign

ActiveCampaign wit logo op blauwe achtergrond

Veel van onze klanten komen bij ons terecht, omdat ze ergens niet uitkomen bij het opzetten van hun ActiveCampaign account. En een van de meest voorkomende problemen is het importeren van contacten in ActiveCampaign. In dit blog zal dan ook tot in detail uitgelegd worden hoe dat moet.

Je hebt een account, en dan?

Je hebt de eerste stap gezet om je marketing te automatiseren en hebt een ActiveCampaign account aangemaakt. Super wij vinden dat je een goede keuze hebt gemaakt. Maar nu moeten je bestaande contacten er natuurlijk ingezet worden. We laten je in 4 simpele stappen zien hoe het moet.

Stap 1: lijsten aanmaken

Voordat je contacten kunt importeren moet je natuurlijk eerst een lijst hebben om ze in te zetten, dus dat gaan we als eerst doen.

Het aanmaken van een nieuwe lijst is in een paar clicken gebeurd. Als eerste kies je in het menu aan de linker kant voor “lijsten” en druk je rechts boven op “een lijst toevoegen”

Als je dit hebt gedaan verschijnt er een pop-up die je invult. Je geeft de lijst een naam, een beschrijving en je koppelt hem aan een website URL. Als je dit gedaan hebt, hoef je alleen maar op “toevoegen” te clicken en is je eerst lijst is aangemaakt.

Contacten importeren

Super je hebt je eerst lijst aangemaakt. En dan gaan we nu contacten importeren.

Stap 2: kies je contacten bestand

Om dit te doen kies je in het linker menu voor “contacten”. En in het scherm dat vervolgens verschijnt kies je “importeer”

Als je dit gedaan hebt kom je in het volgende scherm terecht. Hier kun je ervoor kiezen om direct vanuit een ander programma contacten in te laden. Of je kunt dit via een CSV (Excel) bestand doen. Deze laatste is de optie die we hier kiezen. Druk dus op de knop “importeer uit bestand” en kies uit het windows verkenner scherm het bestand dat je wilt importeren.

Stap 3: contact velde koppelen

Het juiste bestand is gekozen en in ActiveCampaign geladen, dan ben je nu klaar toch? Nee bijna, je moet er nu voor zorgen dat de velden uit het CSV bestand (aangegeven met 1 in de afbeelding hieronder) gekoppeld worden met het juiste velde in ActiveCampaign (aangegeven met 2).

Tip: je kunt maar 1 keer een veld koppelen

De basisvelden, zoals email en naam worden direct herkend. Maar als je veel informatie van klanten hebt kan dit best nog wel een klus zijn.

Stap 4: de afronding

Dan kun je om het proces af te ronden aangeven aan welke lijsten de nieuwe contacten toegevoegd worden. Je kunt ze een tag meegeven, en je kunt bepalen of je mogelijk dubbele contacten wilt overschrijven of aanvullen.

En dan ben je er, zo is het contacten importeren in ActiveCampaign opeens toch hartstikke makkelijk. Het enige wat je nu nog moet doen is rechts onder op “nu importeren” drukken. Ohh ja, als je een grote lijst importeert, heb je een beetje geduld nodig.

Tip: voeg altijd een tag toe tijdens importeren

En dat is het proces van contacten importeren in ActiveCampaign. Zoals je ziet, als je het weet is het heel simpel. Maar zoals je van ons gewend bent gaat ActiveCampaign Manager altijd net een stapje verder. En nu dus ook, als je verder leest krijg je nog wat tips van de experts.

Importeer tips van de experts

Omdat wij alle fouten al een keer gemaakt hebben weten we heel goed hoe jij ze kunt voorkomen. Daarom hebben we een paar heel effectieve tips voor je.

Expert tip 1

Voeg tijdens het importeren altijd een tag toe. Bijvoorbeeld de datum van vandaag. Deze tag kun je weer verwijderen als je zeker weet dat alles goed is gegaan. Maar mocht er iets fout gaan, kun je heel makkelijk alleen de contacten verwijderen die je net toegevoegd hebt. En geloof ons wanneer we dit zeggen, dit kan je heel veel tijd besparen!

Expert tip 2

Selecteer altijd de box onderaan “update bestaande contacten tijdens import”. Zo weet je 100% zeker dat je geen data verliest. De import kan iets langer duren maar ook dit is het meer dan waard.

Lukt het nog niet?

We hopen dat dit een leerzaam artikel is geweest. Als je vragen hebt, of als het nog steeds niet lukt. Neem dan gerust even contact op. Wij kunnen je altijd even helpen met het importeren van je contacten. Dat is geen enkel probleem en we helpen graag!


© Copyright - ActiveCampaign Manager

Marketing Automation voor het MKB?

Ben jij ook benieuwd wat je met Marketing Automation kunt doen? Download de brochure!

Houd je inbox in de gaten, je download is onderweg.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!