15 ongelofelijke marketing automation feiten

Het begon met marketeers, maar ondertussen weten ondernemers ook steeds vaker de weg naar automatisering te vinden. Zeg dus maar dag tegen de saaie taken die er vroeger bij hoorde, tegenwoordig gaat alles anders. In dit blog nemen we je mee door 15 ongelofelijke feiten over marketing automation.

De 15 ongelofelijke marketing automation feiten

 1. Moderne technologie kan 45% van de activiteiten waar mensen nu voor betaald worden automatiseren. En voor 60% van alle beroepen geld dat meer dan 30% van de taken geautomatiseerd kunnen worden.
 2. Gemiddeld gebruiken 49% van de bedrijven momenteel marketing automation. En meer dan de helft van de B2B bedrijven zijn bezig met de technologie in te voeren.
 3. 91% van de meest succesvolle gebruikers zijn het er over eens.  Marketing automation is “erg belangrijk” voor het succes van hun marketing.
 4. 77% of CMO’s (Chief Marketing Officer’s) die aan de top van hun bedrijven staan geven aan dat “groei hun belangrijkste rede is om marketing automation te implementeren”.
 5. Wist je dat marketing automation verantwoordelijk is voor een 14.5% verbetering in sales productiviteit en een 12.2% vermindering van marketing kosten.
 6. De groei van machine learning blijft toenemen. De totale markt behaalde in 2019 een verwachte waarde van 15.3 miljard dollar met een gemiddelde jaarlijkse groei van maar liefst 19.7%.
 7. Predictive analytics software word gezien als het eerste grote marktaandeel voor machine learning applicaties. Dit gedeelte van de markt behaalde in 2019 een verachter waarde van 6.5 miljard dollar. Dat is een flinke stijging van de 2 miljard uit 2012.
 8. Volgens onderzoek van Adobe Digital Insights (ADI) is de impact van automatisering en robots een veel besproken onderwerp. Maar tegen verwachtingen in praten de meeste mensen over hoe robotiseringen helpt bij hun werk, en niet dat het banen wegneemt. Uit het onderzoek blijkt ook dat de keren dat automatisering online genoemd word jaarlijks verdubbeld. En dat het gemiddelde aantal online opmerking per dag over robots en banen jaarlijks maar liefst met 70% toeneemt. Genoeg groei potentie dus!
 9. Uit de studie van ADI blijkt ook dat automatisering voldoende positief sentiment kent online. De mogelijkheid voor tijbesparing (30%) en big data analyse (25%) krijgen hiervan de meeste positieve aandacht.
 10. De kunstmatige intelligentie markt heeft een verwachte waarde van 16.06 miljard dollar in het jaar 2022. Dit is een jaarlijks groei van maar liefst 62.9% tussen 2016 en 2022.
 11.  Data hygiëne (lees hier data zonder fouten) is voor bedrijven nog steeds een van de grootste zorgen als het om marketing automation gaat. Bij 50% van de bedrijven met een marketing automation platform staat dit genoteerd als hun grootste data gerelateerde uitdaging.
 12. Wist je dat er een gebrek aan kennis is van marketeers over AI-gedreven marketing? Om dit duidelijker te maken, meer dan 40% van de deelnemers dachten dat AI al achter de schermen actief was wanneer ze gebruik maken van specifieke (re)targeting en automatisering. Nog voldoende ruimte voor verbetering dus.
 13. De voordelen van AI zijn buitengewoon aantrekkelijk voor marketeers. 94% van de marketeers heeft aangegeven dat een AI-gedreven oplossing die constant en automatisch optimalisatie verzorgt voor verschillende marketing kanalen voor hun erg aantrekkelijk is.
 14. 91% van de marketing managers heeft ingestemd dat een softwareoplossing die hun teams de mogelijk geeft om klantendata in real time te analyseren en reviewen erg waardevol is voor hun organisatie.
 15. 88% van de marketeers geeft aan het waardevol te vinden wanneer er minder tijd besteed hoeft te worden aan het schrijven van rapporten en analyses. Hierdoor houden ze meer tijd over voor strategie en focus op klant interacties.

Automatisering iets voor jou bedrijf?

Je ziet het deze 15 ongelofelijke marketing automation feiten liegen er niet om, automatisering is de toekomst! Wil jij nou ook niet achterblijven maar ontbreekt het je aan de technische kennis? Je hebt het hierboven ook kunnen lezen kennisgebrek bij marketeers en ondernemers komt veel voor. Maar wij van ActiveCampaign Manager vinden dat dat geen rede kan zijn om niet de stap naar automatisering te zetten.

Wil je met je bedrijf automatiseren maar ontbreekt de technische kennis? Neem gerust en vrijblijvend contact op. Er staat altijd een marketing automation expert voor je klaar.


© Copyright - ActiveCampaign Manager

Marketing Automation voor het MKB?

Ben jij ook benieuwd wat je met Marketing Automation kunt doen? Download de brochure!

Houd je inbox in de gaten, je download is onderweg.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!