ActiveCampaign A-B test visual computer

Automatisch A/B-testen

Wil je ook weten waarom jouw mail zoveel reacties oplevert of juist helemaal geen respons krijgt? Doe dan een A/B test. Met onze software kun je berichten in twee of meer varianten vooraf op een deel van een doelgroep testen. Test bijvoorbeeld met verschillende afzender­namen, onderwerp­regels of varieer de inhoud. Laat vervolgens automatisch de winnaar bepalen aan de hand van de meeste opens of meeste (conversie)kliks. Als je dat weet haal je veel meer rendement uit de mailing.

E-mail(nieuwsbrief) niet geopend? Test je header

De open-ratio is een methode om te meten hoeveel mensen een digitale nieuwsbrief hebben geopend en/of gelezen. Ligt het open ratio van je mailing onder het landelijk gemiddelde van 32%? Test waarom en richt een A/B-test in voor de volgende elementen:

  • Onderwerpregel
  • Preheader tekst
  • Afzendernaam

De juiste onderwerpregel heeft een grote impact op de hoogte van het open ratio en het is goed om er meerdere te testen. En ditzelfde geldt voor de preheader (de eerste tekst na de onderwerpregel) en de naam van de afzender. Test en doe er je voordeel mee.  Met onze software zet je dat binnen no time op.

Nieuwsbrief editor op laptop scherm
A/B test op desktop dubbel beeldscherm

Meer kliks? Test de content

Als je wilt dat er meer geklikt wordt op links in je nieuwsbrief of meer vervolgacties wilt op bijvoorbeeld aanbiedingen, dan is het belangrijk om te testen met verschillende:

  • Calls-to-action’s
  • Content
  • Visuals en lay-out

Ieder onderdeel van je mailing kan het verschil maken. Werkt “lees meer” of “download nu” beter? Klikken ontvangers liever op button A of op button B? Dit zijn zaken waar je alleen achter komt als je het test. Dit zet je makkelijk op met onze software.

Onze software zien? Plan een demo in

Wil je zien wat ActiveCampaignManager te bieden heeft? Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw onderneming? Plan dan direct een online demo in bij één van onze experts. In dertig minuten geven we je een goed beeld van de software en leggen we uit hoe een eventuele samenwerking met ons eruitziet. Lekker interactief en natuurlijk geheel vrijblijvend!

ActiveCampaign Manager software demo
© Copyright - ActiveCampaign Manager

Marketing Automation voor het MKB?

Ben jij ook benieuwd wat je met Marketing Automation kunt doen? Download de brochure!

Houd je inbox in de gaten, je download is onderweg.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!